~ku ingin cinta~

Diari Hati Ini..

Today before you think of saying an unkind word,Think of someone who can't speak,And while you are at it give love to someone today; Before you complain about the taste of your food,Think of someone who has nothing to eat; Before you complain about your husband or wife,Think of someone who's crying out to God for a companion; Today before you complain about life,Think of someone who went too early to heaven; Before you complain about your children,Think of someone who desires children but they're barren; Before you argue about your dirty house,someone didn't clean or sweep,Think of the people who are living in the streets; Before whining about the distance you drive,Think of someone who walks the same distance with their feet; And when you are tired and complain about your job,Think of the unemployed,the disabled and those who wished they had your job; But before you think of pointing the finger or condemning another,Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker..
Terdapat ralat dalam alat ini

~ Pizza Time!! ~


Salam insan disayang2..

ha lagi akt masa cuti adalah enjoy ke bandar lg bawak fmly jalan2..yela bila lg kan..alang2 duk cuti lama kt kg ni..bawak le diaorang jalan2 kan..

kali ni tggal 1 keta jela sb adik keje dan dan sorang lg balik putrajaya dah..so leh pi 1 keta ...apak, awal, lia, azam, amat dan kt hehehhe ramai la gak..


sbnarnya pi ni sb lama dah xpi SUMMIT PARADE..shping mall lama kt bandar bp sblum adanya BP MALL DAN CARREFOUR..so mmg lama dah x pi...


ramai gak org masa tu sampai parking atas bumbung mak aii tgi mencabar tul nk naik dan turun ngeri ehehe

anyway niat nk banjer diaoraang pizza sb biasa diaorang ni makan kfc je manjang hehe so makan la pizza...korang layan la gambar ek.jgn meleleh lak air liur heheh

~ Barbeque raya..~


Salam insan yg disayang2..

ok masa raya gak ktorang smpt wat bbq..mmg best..sbnarnya adik ipar le si firdaus suka sgt wat bbq camni..so layan jela...banyak gak bahan2...


ada..udang...ayam....sosej...kentang bakar...semua diperap ngan rempah grg padang hehe mengancam tu...


masak mam ngan ns grg sedap....kiranya banyak gambar tp sikit2 sudah la kira korang tgk ek hehe

~ Apak kena checkup susulan..~


Salam insan yg disayang2...

ha masa cuti raya tu kena bawak apak ke hspital..appointment susulan apak jatuh motor aritu..patah 5 tulang rusuk..sedihnya rasa tp alhamdulillah dah makin sihat dan apak memang kuat..caya la apak ehheh

smpt dia nk makan nasi beriani kegemaran dia kt benteng batu pahat..so layankan la makan...saje je masuk dalam blog..mana tau ada yg kenan ngan "duda berhias" kt ni hehe

layanz...

~ 14 kaum kuarga serbu wayang!!!! ~


Salam insan yg disayang2..

ha ni 1 lg aktiviti masa cuti rya kt kg..oleh kerana anak2 buah dah abis akt kutip duit raya dan tgah kaya,...kt pun ajak le tgk wayang...ngan syarat guna duit sndiri heheh masa ni la leh suh diaorang bayar sndiri..sb acik2 dia semua dah sengkek lepas donate duit raya heheh



anyway ktorang pi 3 keta...mmg best sgt...bawak apak skali jalan2...tgk citer senario asam garam..beli tiket nk tentukan seat punya la susah sb nk bg diaorang tu duk tgah2..hehe anyway walau citer tu x berapa ngancam tp pada kt yg pntg the best time spend ngan diaorang la yg buat kt rasa amat2 berharga..sapa la tau tahun depan camner kan :)



anyway cam biasa gambar byk tp xleh up lebih2 la x muat blog kt kang hehe
ok korang layan ek..zas

~ Kengkawan beraya la pulakk,,..~


Salam insan yg disayang2..

ha sambung update ek ..raya ni alhamdulilah ramai kawan2 datang beraya kt umah..semua cam x dijangka...anyway dapat le sediakan sikit juadah hehe

tq pada cik fairuz bersama 2 adik kembar dan sepupunya kerana sudi dtg umah akak jauh2 dari melaka ek,.terharu rasa dan cian korang sampai keliru ngan jalan baru ek ehhe anyway dah selamat sampai alhamdulilah..

ha selain tu ada gak la kawan lama sekolah yg lama sgt x jumpa...uda..tq ek sudi dtg sekuarga best sgt rasa kan..dapat smbang lama2..rindu kt uda..ada gambar lain tp xleh up la sb akak sensored mhehe

ok la ni layan gambar diatas k..

~ Beraya di desa ~


Salam insan yg disayang2..

pe kabar semua? ha ni masa nk update time raya aritu...kiranya raya tahun ni best gak la cuma baju raya kt x best la sgt...mgkin sb mood raya kureng bila dah tua2 ni hehe



ok pada kawan2 yg tanya tntg gambar raya..silakan la layan ek..ada banyak akt masa cuti kt kg aritu mklum kira2 10 ari kan so banyak lg update jap lg masa kt kg..tgu..layan mana ada dulu ek



banyak sgt gambar x terupload hehe

~ Nur Qaseh Qaleesya ~


Salam insan yg disayang2..

ha kali ni bukan mimpi tp nyta ek...dapat anak sedara yg ke-17 hehehe bertamabh la duit raya akan datang ni hehe

anyway si qaseh ni lahir berat 2.86kg kalau x silap..comel kan dia..masa mula2 datang tgk dia curi2 masuk bilik menyusu baby sb dia kena tahan sb lebih protein dan syak kena kuning..kena sound la plakn ngan nurse tu tp wat cam x bersalah ehhe

ada gaya x hehe
smpt gak le posing gambar ngan qaseh masa tu siap layan lepak lg ehhe jgn marah ek nurse hehe


anyway korang layan jela gambar mana ada ni ek..zasss

Kembar 3????


Salam insan yg disayang2..

erm korang nk tau x malam td punyala x sangka leh mimpi bersalin kembar 3 ehhe...(tiba2 terkenang pada si dia..)..kiranya jadi ibu la..

punya la excited masa tu cam x caya konon sma besalin ngan adik hehe..aduhai rasa cam best je sampai cakap " kawin lwt xpe dapat sekali 3 kalah yg kawin awal ehhe" lawak kan tp bahagia sgt masa tu..

yg pastinya siapa si ayah pada si kembar tu x kelihatan..masih misteri hehe aduhai lawak ada cam nk jadi realiti pun best gak ehhe mudah2an jadi kenyataan dan semua selamat dan sihat ek..apa2 pun kena cari calon ayah dia dulu hehe

anyway sabar ek korang update mimpi jela dulu ek

Malasnye nk update tapiii...


Salam insan yg disayang2...

alhamdulilah lepas lama x menulis arini terdetik rasa nk menulis..ntah la mmg malas la sgt..hehe

anyway mood raya masih ada kan..bila kawan2 ramai bertanya napa lama x update blog..rasa cian lak hehe x sangka rupanya ada yg setia mengikuti blog kt heheh tq very much my frenzzzz...tanpa kalian sapa la kt heheh jgn marah haaaaa

anyway banyak sbnarnya yg nk dikgsi tp xterluah disini.,..

pahit manis suka duka macam2 ada namun biarlah dulu...biarkan segalanya tggal diam dihati ini..hanya doa dipinta semoga kt semakin tabah menghadapi dugaan hidup yg semakin mencabar..insyallah..

ok kawan2 ada masa kt update ek gambar raya..tguu