~ku ingin cinta~

Diari Hati Ini..

Today before you think of saying an unkind word,Think of someone who can't speak,And while you are at it give love to someone today; Before you complain about the taste of your food,Think of someone who has nothing to eat; Before you complain about your husband or wife,Think of someone who's crying out to God for a companion; Today before you complain about life,Think of someone who went too early to heaven; Before you complain about your children,Think of someone who desires children but they're barren; Before you argue about your dirty house,someone didn't clean or sweep,Think of the people who are living in the streets; Before whining about the distance you drive,Think of someone who walks the same distance with their feet; And when you are tired and complain about your job,Think of the unemployed,the disabled and those who wished they had your job; But before you think of pointing the finger or condemning another,Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker..
Terdapat ralat dalam alat ini

~ Kursus oh kursus ~


Salam insan yg disayang2..
ha lepas letih jalan2 santai je sepanjag mgu ..tiba masa kena pi kursus wajib maklum lah budak baru belajar heheh kena la pi kursus balik..

anyway kali ni kursus dekat je tp best sb peserta semua kebanyakan dari JAWI DAN JAKIM..dan catat sejarah laki lebih ramai dari pompuan ehhehe..anyway ramai imam2 muda yg ada ..mmg sejuk je tgk muka diaoarng ni..hehe

ada gak snap gambar dan layan..jumpa gak kawan2 baru...x nk sebut nama kt sini biar gambar menceritakan segalanya heheh

oooppss lupa nk bgtau kt jd mc acara utk sesi ceramah..best gak sb lama x pegang mic berucap hehe..anyway layan la ek gambar mana patut hehe

~ Welcome my sarawak's frenzz ~


Salam insan yg disayang2..

ha kt sambung lagi ek blog kali ni...
lepas je malam tgk citer mantra tu.,.esok pg kt pi nilai teman kak R cari barang2 istimewa buat seorang teman....jadi layan la shping area sana sampai kul 3 ptg kot...lepas lepak jalan ngan kak R x berapa sihat kt pun balik teruskan akt amik kawan dari sarawak yg berknjung ke sini..

kawan ni dah lama kenal dalam forum syok..dan banyak bantu kt...akhirnya dapat gak jumpa..best la wlau jap je kan sb dia kena kejar tren balik ke KL semula ...dia jalan2 lepak area KL sbnarya saje je turun sini nk jumpa ehhe


pusing punya pusing area alamanda ktorang pi le mam kat secret recipe..jgn jeles..niat di hati nk banjer dia tp dia lak banjer..tq banyak2 ek lenkali kt banjer lak ek hehe lg pun susah nk ajak dia ni mam sb konon "datang KL bukan sb nk makan" sakit x dengar ayat tu ehheh kena buli banyak kt masa tu..tp kt tetap nk buli balik hehe

anyway gamabr x banyak snap..ni je yg ada..so layan..buat aisma dan amir...tq a lot sudi turun sini susah2 demi nk jumpa..sgt2 hargai guys..ad kesempatan kt jumpa lg ek insyallah

~ Midnite Movie: Mantra ~


Salam insan yg disayang2..

ha..x disangka dapat la layan wayang ngan adik ngan laki dia..budak berdua ni sejak ada keta kira kuar ke manjang..so diaorang ok nk kuar malam layan jela..

asalnya nk tgk ari khamis malam jumaaat masa pembukaan citer tu tp kenang esok keje..so amik la ari jumaat...pi lepak beli tiket makan malam dulu la..

tmpt feberet cam bias boling..sedap dan berbaloi2...nasi grg kg yg best..udang grg butter yg terangkat..fuh..kornag layan gambar jela ek nk datang alamda kt bawak mam sini ok..


citer mantra ni unik ada garapan sndiri cuma mgkin terlalu drama..kesan dia jadi lembab...slow sgt..citer agak x padat skrip dia (hehe ulasan cam pengkritik filem) hehe apa pun ok la gak kot..layan jela..



next month wayang byk lg citer best.x sabar nk tgk..sorang2 pun xpe leh je layannn

~ Pesta Floria Putrajaya 2010 ~


Salam insan yg disayang2..

ha lepas je balik dari sabah tu..terus jer esoknya pi jalan2 pesta bunga kt putrajaya..kt mmg suka sgt pi sini tiap2 thun pi tp rasa tahun ni kureng sikit meriah dan kreativiti hiasan pun kureng gak...



anyway ada gak yg comel dari dulu tp yg pasti kt x round banyak kali ni sb keletihan masih ada balik dari sabah cuma gagahkan diri jer..



kt pi ngan adik ngan suami dia..bersama puan fara cian dia duk xde wat pe..ajak la sekali langsng nk bg buahtangan dari sabah eheh...anyway enjoy la ngan gambar seadanya ni ek,...lth dah banyak sgt gambar hehhe

~ Jalan Santai sekitar Sabah bah..~


Salam insan yg disayang2...

erm maaf la lambt nk updte blog...em baru rasa ada mood nk up bila tgk byk gambar sgt x upload lg hehe..biasa la nk update blog ni kena ada mood ye x? hehe




anyway banyak sgt la tmpt kt pi masa kt sabah dan rasa x ingt semua..just gambar byk sgt nk terangkan rasa kena amik 1 sesi lain lak hehe..




ok la kt pi sabah ni sb kebetulan kawan forum online yg kt kenal lbh 4 tahun turun penang atas urusan kuarga dan kt tiba2 je nk ikut dia balik sabah...dan kebetulan gak ada sikit duit dan tiket MAS pun agak murah dari biasa..so layan jela...pi 4 ari mmg berbaloi2...korang layan jela gambar leh x? sb nk citer banyak sgt..nk tau keterangan gambar..leh la komen dan tanya ek jgn malu2 heheh



buat cik rose dan kawannya cik faradiana..terima kasih sgt ek sudi tumpangkan tido ngan sudi teman jalan2..korang mmg best...ada kesempatan kt lepak lg ek..muahhhhhhhhh banyak2 kt korang eheh






bab souvenir..alhamdulilah rasa puashati sgt sb dapat barang best pada harga yg best gak mklum org sabah ada tlg tawarkan eheh...puas dan berbaloi2..

~ Masak? Masih agenda wajib hehe ~


Salam insan yg disayang2...

ha lastly lepas layan akt luar arini..kt balik masak la..td lunch pun just amik popcorn ngan hotdog sambl tgk wayang je so xde la mam berat..dan cam biasa beli brg dan masak kt umah lebih berbaloi2..


arini x tau nk masak pe so just terpikir nk masak simple jer..beli la ayam ngan kuehtiaw..masak kueh tiaw grg.erm cam biasa banyak lak masak...nk ajak adik dia pi umah mertua dia..so jadikan makanan ni utk esok sekali..lg pun mmg x nk kuar dah xde pe nk wat kt luar ehhe

ha layan jela gambar mana ada ek..ada masa up pe ada hehe

~ Layan Wayang: 9 Temples ~


Salam insan yg disayang2..

ha lepas je layan my hero mandi..kt terus ke alamnda bayar bil ngan cuci mata...sbnarnya xde niat nk tgk wayang tp sb bosan xde pe nk wat dan masih awal lg..kt try la jenguk wayang..

last2 ada citer seram thailand...pn farra dah cakp nk tgk sama tp memandangkan rasanya cam xde masa nk tgk dalam bulan ni ngan dia,..kt terus tgk sorang heh (jgn mara ha hehe)...anyway citer ni so slow la dan x best mana...korang kena teliti btul2jlan citer dia..kalau x sepatah apa korang x leh nk faham hehe


so x dicadangkan korang tgk citer ni ek sb kureng....

layan gambar mana ada jerla...next..

~ My Hero: Its time to wangi2 ~


Salam insan yg disayang2..

ha arini mmg plan nk pi bawak my hero pi kedai nk mandikan dia..lama dah x suh abg2 kedai car wash wangi2kan dia sb biasa mandikan dia kt kg..ni kena gak la mandikan sb mgu lepas balik kg x bawak my hero..so dia masih bucuk hehhe..


mula2 plan janji ngan pn farra tp last minit x jadi sb dia terpksa blik kg bapak mertua dia meninggal..(Al-Fatihah dan takziah yer)...

so kena kuar gak basuh my hero dan bayar bil broadband ni kt alamanda..ok layan gambar my hero ni jap..next kt tgk pe kt wat kt alamnda hehe

~ Berkat dari kg ke putrajaya ~


Salam insan yg disayang2..

ha dah abis aktiviti kt kg..skrg masa balik dan agihkan berkat dari kg...berkat? kira cam org johor cakap ole2 la dari kg...buah dan kueh..

..layann eheheh

~ Laptopku menjadi rebutan!! ~


Salam insan yg disayang2..

lepas citer hal makan je...tiba masa layan laptop kt..pertama kali bawak balik kg..dah agak dah mesti line laju je kt kg..celcom dihatiku..hehe(walau hset maxis) ala baru la 1 Malaysia kan..macam2 ada hehe



anyway korang tgk la camner la nk online semua dah ngadap..masing2 dah ada fb lak tu walau masih sekolah..iskh2 budak skrg dah advance sungguh..layan diaorang ajar mana yg patut..kt sndiri jarang layan laptop kt kg..banyak akiviti lain...heheh bg peluang kt diaoarng jela..


eh tiba2 je si kecik ni ada hehe dia pun nk layan gak laptop tp kena kuarantin duk jauh2..ni la anak sedara terbongsu sekali..baru dapat kaki berjalan hehe..

~ Buah kampung time!! ~


Salam insan yg disayang2..

ok dah puas mamam mi bandung..masanya dah tiba buang balik lemak yg dah mamam td tu ngan pi petik buah rambutan...alhamdulilah kali ni ada lak rzki balik buah rambutan dah masak..belakang umah ada gading...umah kakak ada rambutan merah ni (org cakap rambutan budak sekolah) mmg sedap dan berbaloi2..


punya la smgt kutip buah...ada la gak dalam 2 guni beras kt smpt kutip ramai2...so penuh la bonet bawak ke PUtrajaya...puas bg kawan2..alhamdulilah..



ha tgk jela..korang yg da merasa tu tentu tau camner sedapnya rasanya kan..pada yg x merasa...sabar jela ek heeheh
eh2 tiba2 je ada durian..hehe mmg ada tp x banyak nk wat taik gigi pun x dapat ehhe

~ Oh Mi bandung 2 periuk!! ~


Salam insan yg disayang2..

ha balik je dari bandar tu terus beli barang2 nk masak mi bandung mmg teringn nk masak kt kg..dah beli dah rempah dari muar aritu(tq kak sue sudi belikan)..so mmg niat nk wat kt kg bg fmly rasa..




beli la bahan2 dia kali ni bg meriah bahannya...fuh mmg berbaloi2,.x nampak mi sb bahan dia berbaloi2 hehe masak2 periuk x muat so wat dua periuk..so puas la mamam berulang2..alhamdulilah


anyway x yah citer banyak..korang layan jela ek jgn terliur sudah..

~ Bawak apak jalan2 amik angin ~


Salam insan yg disayang2..

ok the next day...kt nk pi bandar batu pahat lak...just nk cari barang adik yg nk sambung belajar kt melaka ngan nk bawak apak jalan2..malas nk pi bp mall just pi carrefour - square one..sini pun semua ada..just boling je xde..
..depan wayang..

kt orang mmg saje je bawak apak jalan walau apak sbnarnya bukan le kaki jalan cam anak2 dia ehhe tp kenangkan kt balik 2bulan sekali ni la nk bawak apak jalan2..heret gak dia ikut..dan sudah pasti apak akan turuti ragam anak2 dia hehe


anyway ktorang jalan2 makan kfc dan karaoke..apak malu2 nk nyanyi tp kt pksa gak hehe try buka lagu bunyi gitar..sikit2 dia nyanyi gak (rugi x rakam) heheh..


dlam 10 lagu je..apak dah lapar..so zas je mam kfc hehe nampak apak hepi buat kt rasa puashati..apak i miss u...u r the only one i have now..moga apak sntiasa hepi dan ceria walau tanpa mak disisi..amin