~ku ingin cinta~

Diari Hati Ini..

Today before you think of saying an unkind word,Think of someone who can't speak,And while you are at it give love to someone today; Before you complain about the taste of your food,Think of someone who has nothing to eat; Before you complain about your husband or wife,Think of someone who's crying out to God for a companion; Today before you complain about life,Think of someone who went too early to heaven; Before you complain about your children,Think of someone who desires children but they're barren; Before you argue about your dirty house,someone didn't clean or sweep,Think of the people who are living in the streets; Before whining about the distance you drive,Think of someone who walks the same distance with their feet; And when you are tired and complain about your job,Think of the unemployed,the disabled and those who wished they had your job; But before you think of pointing the finger or condemning another,Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker..
Terdapat ralat dalam alat ini

~ Hati ini...telah disayangi..~


Salam insan yg disayang2..

anyway gerenti korang buat2 terkejut bila baca tjuk tu kan hhe x caya? percayalahhhhhhh (sbut ngan cara siti nyanyi) heheh

bukan pe..rasanya kali ni hati ni cam bersinar kembali rasanya..x pasti lagi pe matlamatnya namun insyallah doakan yg terbaik ok..

anyway x nak komen lebih2 lagi..biarkan segalanya berjalan spt diatur Allah..amin..

~ Sabah? Percutian yg x terjangka..~


Salam insan yg disayang2..

ha bukan pe la..tiba2 je termasuk dalam kalendar tahun ni ke Sabah..sbnarnya x penah duga leh pi sana ngan duit sndiri (1st time beli tiket online) heheh dapat naik MAS lgi..semua ni sb kawan kt dari Sabah yg x penah kt jumpa nk turun sini...so terpikir sb lama x lepak luar jalan2 jauh kt buat kptsan nk ikut dia..dan kebetulan ada sikit la modal jalan2..alhamdulilah..

hehe sediakan plan tmpt nk melencong siap2
ada rzki dan xde aral insyallah kt kan pi x lama lg..tgu pe citer ok...zas

~ Faezah oh Faezah! ~


Salam insan yg disayang2...

ha ni adalah hari akhir sorang budak praktikal kt opis kt...dia duk sini dalam 6 bulan la dan leh dikatakan geng rapat dan makan kt heheh..

anyway sebelum dia abis dia pi round amik gambar dan ni la gambar yg rasanya sesuai di up (minta maaf ye up dkt sini harap x marah) heheh..

anyway good luck ek dik ..semoga persahabatn kt xkan putus sampai bila2..ada masa meh la datang sini leh lepak2..

~ Pot Luck Kecil-Kecilan ~


Salam insan yg disayang2...

maaf la ek lama sgt x berblog dan arini dengan kelebatan hujan..terasa nk menulis lak tp x tentu urutan la peristiwanya mana yg ingt jela (sb dah lama x ingat) hehe

anyway masa ari Isnin 14.6.2010 aritu kawan2 opis ajak la masak2 kecik2 sb dah bosan ngan makanan kantin...mula asal nk mula puasa mgu tu tp konon2 nk sambt kedatangan bulan Rejab kt buat la gak..

setelah dipersetujui sama2 la nk wat lontong ngan soto...tugas diagihkan dan kt kena wat kuah lodeh ngan sup soto...dan mdm R dan miss I telah menyediakan sambal, nasi impit, telur dan sewaktu dengannya...its really meriah dan mmg best..niat asal mam utk 3-4 org tp lepas tu ramai leh mam separuh opis..alhamdulilah..

ha ni la lonotng tu..ada terliur x hehe
nk kata sedap..sedap sgttt (puji sndiri) hehehe dan insyallah ada kesempatan leh la wat lagi ek kawan2..

konon sikit tp sekali kumpul banyak la pulakk
korang layan jela gambar mana ada ek heheh

~ Hepi besday A.I.S.M.A ~


Salam insan yg disayang2...

saje je ni sb teringat besday dia (o1 Jun semalam sbnanrnya)


..sbnarnya dia ni antara kawan forum yg banyak membantu..so x salah rasanya kt wish dia kat blog kt ni..(harap2 dia x marah dan buat2 malu heheh) anyway sb rasa hargai pe dia tlg kt selama ni...mula2 nk wat blog ni pun mintak nasihat dia..walau dia cakap lama dah tggal buat blog ni dia masih rajin dan sudi carikan info utk kt..so nice of u frenzz..

anyway xde pe nk bg..just gambar kek jela ek..nk kirim ke Sarawak jauh benar heheh sbnarnya kt dah wish dia awal2 walaupun pada kiraan kt x dapat org no 1 hehe xpela janji ingat kan..

moga sntiasa bahagia dan ditemukan jodoh yg terbaik utk diri awk ek..smoga kt leh kekal kawan sampai bila2..amin

~ Perak!! I'm come!!.. ~


Salam insan yg disayang2..

ha nk citer la mgu lepas kt x balik kg kan walau cuti wesak (sila refer post sebelum ni heheh)..sb konon nk balik hjg bulan jadi x yah balik awal bulan..jadi rasa cam pelik la mgu lepas...rasa cam rugi x balik...

so konon nk plan lepak pantai ke mana2 tp biasa la kan plan kalau nk jadi kena la sungguh2 dan ada geng yg leh plan..kalau x tggal kenangan jela hehe jadi pasrah jela masa mgu tu...ari jumaat tu xde plan apa...just jalan2 ngan pi pasar tani..beli pe nk makan cam biasa jer..lama x pi sbnarnya pasar ni..

lepas tu..dah nama rzki agaknya dan memang xnak rasa lbh rugi x balik kg..tiba2 ex ofismate ajak pi perak teman dia pi kenduri kawin kawan dia..apa lagi pucuk dicita ulam mendatang..best...so layan terus la...teringat kat adik (dia selalu merungut bosan) so ajak dia sekali...(awal2 dah warning dia larat ke x sb mak buyung katakan heheh) ..


so seawal pg kul 7 kitaorang dah siap2 nk bertolak..niat memang nk pi kenduri dan foya2 lepas tu..2 tujuan utama lepak2 adalah di TAMAN TASIK TAIPING (lokasi filem Sepi) dan KUALA SEPETANG (mee udang banjiR mAK Teh) hehehe...alhamdulilah tercapai gak setelah bertanya arah dan teruja mencari maklum tmpt org hehhe



anyway korang layan jela mana2 gambar yg diselitkan ek...malas nk citer pnjg sbnarnya heheheh ok zas..