~ku ingin cinta~

Diari Hati Ini..

Today before you think of saying an unkind word,Think of someone who can't speak,And while you are at it give love to someone today; Before you complain about the taste of your food,Think of someone who has nothing to eat; Before you complain about your husband or wife,Think of someone who's crying out to God for a companion; Today before you complain about life,Think of someone who went too early to heaven; Before you complain about your children,Think of someone who desires children but they're barren; Before you argue about your dirty house,someone didn't clean or sweep,Think of the people who are living in the streets; Before whining about the distance you drive,Think of someone who walks the same distance with their feet; And when you are tired and complain about your job,Think of the unemployed,the disabled and those who wished they had your job; But before you think of pointing the finger or condemning another,Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker..
Terdapat ralat dalam alat ini

~ Wesak? 1st time ada cuti tp xbalik kg hehe ~


Salam insan yg disayang2..

erm sbnarnya kt x balik kg sb dah plan nk balik sama2 ngan adik dari sarawak hjg bulan ni..tp rasa x best dan sunyi lak bila tgk parking kt umah kosong lengang je..baru rasa cam rugix balik heheh...kalau x sb kawan tiba2 je ada plan memang balik kg gak la mgu lepas tau...

saje letak gambar..sekadar hiasan ehhe
nk tau kt wat pe cuti2 mgu lepas?. tgu...ni baru warming..sbar ek..

next post plz...hehehh

~ Tak Nak Mimpi Camni!!! ~


Salam insan yang disayang2..

aduhai ngeri la mimpi malam tadi..napa la leh termimpi camtu..dah le cam real fuhh..

korang nk tau x malam td kt mimpi hero kesayangan kt kena curi..hilang tanpa dapat dikesan..sedihnya rasa..cam hilang segalanya...dah le lokasi kejadian sama cam tmpt kt park semalam..tu yg rasa cam real..

kt lak jenis yg sblum kunci pintu malam2 nk masuk tido..memang akan jenguk my hero kat parking luar..(kalau dapat park yg leh dilihat mata le hehe) saje je..rasa cam best maklum tgk hero sblum tido hehhheh

anyway harap2 tu hanya mimpi dan semua tu xkan pernah terjadi..my hero jaga diri baik2 tau..walau kt x leh jaga kena jaga diri sndiri..dirimu hanya untukku auwwww x rela...heheh jgn korang jeles tau sb dia la sesuatu yg sntiasa ada bersama kt...:)

ok la..x nak mimpi ngeri camni lagi...amin..

~ Lepas Gian Karaoke: Ganda 2x hehehe ~


Salam insan yg disayang2..

haaaaa kalau korang nk tau kt dah lama x karaoke ni jadi x sangka la mgu lepas2 ni dapat la pim karaoke..siap 2 round kira 2 mgu lepas pi karaoke berturut2 heheh lepas la gian walau x puas2....

1st round ngan mdm farra la..jumpa dia dan banjer dia pe adanya je la..sb lama dah niat nk jumpa dan banjer mamam..akhrnya tercapai dengan sesi karaoke dan wayang tau jgn jeles..ni gambar dia tp gelap la ek setting x betul hehe pulun punya pulun dalam 15 lagu la kitaorang melalak gilir2..bestnya..tq puan farra..


dan last week x sangka gak leh karaoke kt mines..adik nk cari baju jadi pi la..x penah masuk karaoke mines ni jadi ok la not bad...tp alamnda lagi best la..harga dia kt sini mahal rm0.10 dari alamanda hehhe

ha bawah ni gambar ktorang posing sakan...jangan jeles...nk karaoke lagiiiiiii ..x puas2 ehhe


best kan..puas jalan2..makan2...best ada asam pedas lak tu..(cawangan bangi ni..) leh la tahan mam sini..amik gambar bila dah habis je..(sb lapar sgt) x ingt nk amik gambar awal2 hehe


last but not least..tiket wayang 2x ganda sb pi dua kali ngan org yg beza..smpt snap sblum buang (saje wat penuh blog) hehe jgn marah haaaaaaa



ok ada apa kt up lagi..zas,sudi2kan komen ek

~ Jalan2 cari makan...lalallalala ~


Salam insan disayang2

ha tgk tajuk je korang mesti dah tau kan...hal tntg makan...sejak kenal ngan dua org kakak ni..memang banyak la jalan dan tmpt kt tau dan salah 1 agenda utama adalah makannnnnnn heheh

so oleh kerana pakar2 jalan dan kedai dah ada ktorang pun zas le ke kedai makan yg best,.ayam penyet..penah dengar? memang sedap la..daging dia lembut..pedas terasa..mak oiii rasa nk mam lg la..bila ek heheheh

ha dah kecur ke air liur tgk? datang le area pkns bangi..gerenti terangkat..lepas ni nk try restoran lain dan bawak fmly bila jalan2 ke sini hehe

~ Baca...baca..baca dan baca lagi.. ~


Salam insan disayang2..

erm korang dah tau kan kt ni memang hantu novel..aduhai mgu lepas pi pasar malam area bangi..tujuan utama nk beli novel..korang mesti x caya ada jual novel di celah2 pasar malam tu kan ehheh kt pun pertama kali nampak memamng teruja sgt..sukaaaaaaaaaaa dan agenda ke pasar tu tiap bulan la nampaknya heheh

masa datang mgu lepas tgk ada novel baru..memang smpan duit nk borong la cam biasa..cari2 kenan la dalam 6 buah novel...(akak yg jual ni dia bg harga spesel semua novel harga RM15) haaaa best x? so kira2 RM90 jadi dia offer tambah lg sebuah dia bg RM100 jer..jadi diskaun RM5.. suka sgt masa tu..

beli bawak balik ha.....ngan buah semua merah2 tangan..tp puas sgt.sukaaaaaa x baca lg novel2 tu sb ada 1 lgi novel sedang dibaca...x sabar ni...tgu ulasan selepas ni yer..

~ Laptop oh laptop!! ~


Salam insan disayang2..

erm sbnarnya malas nk update blog..x tau nape...cam kt cakap lepas2 ..kt ni teringin nk beli laptop sbanrnya cuma ongkosnya xde pak hehheh

rasanya impian tu hampir menjadi nyata dan kerajinan berblog kan bertambah insyallah hheh sbnarnya dah banyak tanya kawan2...nk beli laptop yg camner..tp rata2 cakap ayat biasa...(semua sama je bajet je beza hehe) jadi xde yg membantu namun ada gak kawan2 yg membantu..anyway tq banyak2 pada semua terutama aisma ( u sntiasa ada bila kt perlukan) tq banyak2 kawan :)

kat bawah ni ada le gambar2 laptop yg berkenan dimata..harga masih samar hehe
korang ada idea ka ada yg tau tmpt ok leh la share...saje je..buat ada ilmu sikit bila nk beli kan..



so..doakan ek mgu ni dapat le beli laptop..x sabarnyaaaaaaaaa

~ Selamat tambah umur Timah!! ~


Salam insan disayang2..

haaaaaaaaaa suprise...hal ni x dirancang sbnarnya..kebetulan si besday woman ni (si timah le) ada exam kpsl 3 ari so dia ada masa nk lepak...teringat la besday dia dah lama lepas bulan 4 aritu tp xde masa nk jumpa nk sambut sambil nk banjer sb kenaikan sikit la pangkat kt hehehhe (gaji pun naik sikit je alhamdulilah)..

ha ni hadiah dia..smpt dibalut dan diletak kad buatan sndiri(cam biasa ler..) comel x? dlaam dia kena tanya la isi apa ngan penerimanya hehe



so dia bgtau ada masa dan meamng ,hadiah dah belikan kt terus plan nk jumpa dia lunch hour dan banjer mamam...nk tau kat ne? tgk je gambar korang mesti tau (kalau x tau tgk le sign petunjuk lain ek heheh)
ha tgk menu dia..dah kenal dah? heheh




tersengeh dapat hadiah dan kena belanjer ekk heheh


ha ni la makanan yg kt order siap ngan desert sekali nyum nyum..sedap? nak? beli la sndiri sila datang ke ....heheh



ok sblum mamam pose dulu (org yg dibelanja dan cik yg banjer le),..ready...smile!!!!

~ Hari Belia? Gathering Motorspot? Jom Heboh! ~


Salam insan disayang2..

ha ni rasa rajin nk masukkan aktiviti spnjg weekend yg lepas...

kan banyak kt x upkan tp xpe slow2 ek sampai dah lupa mana 1 dulu heheh xpela janji ada kan..ok la ni nk citer masa sambutan hari belia secara besar2an kt Putrajaya mggu lepas..memang happening sgt dan macam2 ada sampai x larat kaki nk jalan banyak benar gerai lebih2 lg utk belia2 muda kt....so layan gerai utk belia dewasa (yg lebih happening gerainya) heheh


kali ni ada jom heboh sekali tp sekdar nyelit jela sikit je gerai dia so...pertaa kali pi jom heboh x borong banyak sb xde pe nk borong..just ada le sikit .nk tau apa? ha tgk le gambar yg ada ni ek heheh

sbanrnya utamanya pada hari tu kt jadi peserta The Largest Gathering Motorspot kira join sb kelab keta ada sekali...kira cam nk wat rekod Malaysia la..jadi semangt la nk dekorasi keta ikut kreativiti sndiri walau x wat kt kedai dan x modified letak spoiler ke skirting tp hanya stiker je mampu dibuat sndiri heheheh

so dalam masa 2 hari sblum majlis kt pun try la pasang stiker sndiri (sbanrya niat nk tutup calar keta aritu heheh) tp bila dah lekat rasa cam best lak main lekat2 walau mula2 memang buntu risau keta makin buruk...tp demi gathering disemangatkan jua heheh



so kat sini ada le tempek sikit tgk le...ada komen membina bagitau..yg menurun pun leh komen tu heheh

walau ramai yg tegur kereta kt letak stiker ni"perempuan sungguh" heheh tp kt bangga ni sb pasang sndiri dan ramai ingat psaang kt kedai..ni la hasil sndiri..(org xde duit camni ler) hehhe harap hero kt ni x ubah jadi heroin heheh
layan jela ek gambar..kira ni post terpanjang rasanya heheh
zasssss

~ Mengapa?? ~


Salam insan yg disayang2..

sbnarya masa ni hati ni berbaur rasa..sedih..mgkin hepi..lega..ntahla..
tiba2 dia muncul kembali setelah berbulan2 lama menghilang...biar hanya berbicara sebentar..kehadirannya yg x disangka2 buat kt rasa macam2..

mgkin kt rasa hepi sb dia masih ingt pada kt..dan kata2nya seolahm faham pe kt rasa..tp mengapa baru skrg? ye kt faham dia dah terangkan dia bz..nk urus masa ngan keje dan mintak kt faham dan tgu..tp ntah la..

kalau korang sangggup ke dibiar sepi tanpa kabar lebih2 lg insan yg korang sayang/ rasa cam lost semua tntg dia..tiba2 dia muncul semula..x tau apa pun..erm..

x tau rasa pe hati ni..rasa pilu hingga menitis airmata ni..ntah la rasanya kt dah ajar diri supaya cukup kuat menghadapi kemungkinan hubungan ni..cuma bila ia masih sntiasa samar..kt rasa cam letih sgt..letih dan lelah mempertahankan..

kurang ke rasa faham yg kt beri? x cukup ke rasa rindu yg sarat didada? erm emosi lak tiba2..ntah la..mgkin ada hikmahnya..

tiap kali dia hadir sentiasa ada 2 kemgkinnan yg kt pikirkan..samada ia membawa berita gembira @ sebaliknya...ntah la..

sbnarnya dah xde rasa pe dah..walau hati masih mengharap..namun bila dikenang pada harapan seolah terlalu jauh utk digapai..terlalu berliku utk disusuri..mengapa susah benar Tuhan laluan ini...biarpun ku sedar KAU memberiku ujian kerna KAU tahu semgtku kuat..

Duhai hati kuatlah dikau melaluinya bersama ku..andai kt rebah..teruslah bangun bersama..ku mengharapkan ada sinar bahagia buat hati ini..biarpun hadirnya pelangi itu hanya sementara..berilah peluang diri ini merasai rasa itu biarpun agak terlewat..amin

Counter! Counter!


salam insan disayang2...

ha saje je ni nk bgtau...try jeling sikit belah atas kanan tu ..dah ada kan kiraan no kawan2 bila masuk dalam blog kt...so rajin2 la masuk biar konon nampak le naik no tu heheh saje je..baru wat kan..so baru la kira....

so kt bg smiley comel ni utk kawan2 yg rajin masuk ek..heheh comel kan
so nampak cam baru la heheh anyway tu je nk bgtau..rajin2 la masuk blog kt sama kgsi

~ Gantung ~


salam insan disayang2..

sbnarnya suka lagu ni bila ingat karaoke semalam ngan kawan opis lama (tq puan farra) heheheh
lirik lagu dia mengingatkan kt pada seseorang dan andai dia dapat melihat dan membaca luahan disini alangkah indahnya namun semua tu mustahil..

cinta yg x tau mana arahnya..
cinta yg masih kelam matlamatnya ..
amat2 menyesak jiwa (heheh saje jiwang sikit lama x jiwang kan heheh)

apa pun layan la lagu ni ek..saje paste lirik lagu dia..
layanzzzzz



Ku harus menemui cintaku
Mencari tahu hubungan kita
Apa masih atau telah berakhir


Kau menggantungkan hubungan ini
Kau diamkan aku tanpa sebab
Maunya apa ku harus bagaimana
Kasih�
Sampai kapan kau gantung
Cerita cintaku memberi harapan
Hingga mungkin ku tak sanggup lagi
Dan meninggalkan dirimu

Detik-detik waktu pun terbuang
Teganya kau menggantung cintaku
Bicaralah biar semua pasti

Tentunya hubungan cinta denganmu
Membuat ku sakit
Hingga mungkin ku tak sanggup lagi
Dan meninggalkan dirimu

~ Feberet aksesori ~


salam semua insan disayang2..

ha ni saje je sb konon mood rajin nk amik gambar so amik le gambar anting2 ke subang yg kt baru beli mgu lepas..beli kat jusco..memang comel dan terus beli lbh sb susah nk dapat dan cari anting2 yg kt suka dan kenan..
gambar ni jela ada 3 pasang...skrg dah pakai satu heheh

jangan jeles...ada lg nk beli color lain lak


biasa la kan..bila pkai tdung ni nk cari yg agak sarat x sesuai..dan lebih selesa simple camni jer..ada rama2 gitu..tu je yg rasa sesuai..kalau x nanti pakai tudung terbang lak rama2 tu hehehe...bentuk 1 lagi yg sedang dipakai lbh cam diamond comel..suka sgt kawan kt kak ros pun suka benar..nk beli kan? teruskan usaha cari ek kak ros chayok!!

~ Bermanjaan bersama kucing comel~


salam semua yg disayang..

ha sb malas nk up banyak2 kt up terus slideshow gambar2 masa lepak kt umah housemate punya makcik 2 mgu lepas...tujuan utama sb ada kucing yg comel sb tu nk teman dia tido sana heheh



anyway..kalau korang tgk gambar dlaam ni...kurang terang sb x pasang lampu (x sabar nk amik gambar ) ehhee dia kira anak beranak la..
yg papa dia nama JERRY
mama dia nama JOVIAN
anak2 dia nama TOM, DARLING

so sweet kan..rinduuuuuu sgt ntah bila la leh jumpa lagi..

~ Sengal-sengalan, hangus-hangusan ~


salam semua insan disayang2..
chayok!! semanagt tetap semangat walau rentung hehe

heheh mesti korang pelik ngan tajuk post kt tu kan..sbnarnya semua tu rentetan peristiwa hjg mgu lepas...sempena hari belia..kalau korang alert mesti korang tau camner lautan manusia dan 88 event yg dilangsungkan amat2 meriah..serata tempat ada gerai dan manusia..fuh memang happening..

anyway malas nk up lagi gambar2 sempena hari belia cam biasa la yg mgu2 lepas pun x up lagi...nk kata malas bukan..nk kata rajin x up gak ehhe jadi harap sabar la ek kalau sudi kgsi sama2...

memang x sabar nk up tp oleh kerana kamera tgal kt umah..jadi kalu ada masa kt up yg 2 mgu lepas punyer citer..bg citer panas mgu lepas simpan dulu ehheh...korang sabar kan? kan?

~ Napa malas ni??? ~


SALAM insan yg disayang2..

erm tgk tajuk je dah tau kan...hehe x tau la napa mggu ni jadi malas la sgt nk update blog..aduhai rasa cam banyak nk kgsikan dan gambar pun dah rasa banyak nk up tp kemalasan melampau2...adakah sb line yg sengal skrg ni..apa2 pun korang tgk la gambar smiley kat bawah ni..ada ke rupa malas?? heheh

kt nk update banyak kt sini ngan gambar2 cam dijanjikan di post lepas cuma rasa cam x smgt ..mgu ni agak meletihkan,...layan keta terutamanya mklum sejak dah carikan kelab utk my hero ni..tuan dia la kena interframe lebih2 kan...hehe

ok la korang doakan kt rajin..kt post la nanti..gambar dah ready..jari jemari je masih lum serasi (ayat madah berhelah la pulak) hehehe

ok zas,...

~ Wow!! Fabulous Weekend!! ~




Salam insan disayang2...




tgk tajuk pun dah leh agak kan..camner berlalunya cuti hjg mgu kt kali ni (08-09/05/2010..heheh...anyway x dirancang pun tp alhamdulillah...ada yg sudi mengajak jalan2 walau niat dihati..x nk kuar umah mgu lepas heheh


apa2 pun banyak nk citer ni..cuma saje je bg korang teruja awal2..lepas ni baru la post2 istimewa sampai (spesel pada kt la..pada korang sndiri maum ingat la..heheh)



ok geng...ada masa kt try up semua akt mgu ni ek (macam la banyak sgt hehe) ada le sikit2.....sharing is caring kan..jadi share je lerrrrrrr



ok zas dulu....jumpa nanti...tguuuu

Selamat Hari Ibu....


Salam insan yang disayang...

ha..korang ingat x bila hari ibu? walau kt sayang dan hargai ibu sepanjang masa...namun adanya hari ibu insyallah akan semakin menambah kasih sayang kt kan...she worth it....

ha pada semua yg pernah bergelar ibu...ni khas buat anda semua...pengorbanan anda amat dihargai..pada bakal2 ibu termasuk adik kita...smoga bakal menjadi ibu yg baik ..amin

ha dah dapat award khas kat atas tu...kena la usaha lebih lagi kan para ibu heheh

Dalam Islam, tuntutan agar berbuat baik kepada ibu bapa adalah merupakan perintah Allah SWT yang wajib kita tunaikan. Mereka telah bersusah payah memelihara dan menjaga kita siang dan malam dengan mengorbankan waktu, tenaga, perasaan, wang ringgit dan sebagainya demi memberikan yang terbaik untuk kita. Atas dasar itulah maka Islam menetapkan bahawa tanggungjawab melakukan kebaikan kepada ibu bapa amat besar sehingga ia digandingkan dengan perintah mentauhidkan Allah SWT


Peranan anak2 yg masih ingat dan menghargai ibu..

kalau pandai nyanyi ..lagukan la sndiri lagu kat atas tu hehehe
..cam kt yg dah xde ibu hampir 11 tahun ni..hanya doa dan kenangan menjadi peneman..semoga mak tenang di sana..i miss u ...

Mimpi Bertandang Lagi...


Salam insan yang disayang2..


erm sejak akhir2 ni selalu lak mimpi...x tau naper...macam2 mimpi masuk daaaaa
tp mgu lepas mimpi yg seakan membawa petanda buruk..harap2 x la..cuma ada kaitan dan kebetulan mgkin...apa2 pun harap2 semua hanya la mimpi...
kalau mimpi patuk ular ke..ada la best sikit..heheh jgn mara haaaaaaaa..
ok xpe kalau kt mimpi yg best2 kt share ek tp janji korang semua x jeles..maklum le mimpi kan mainan tidooooo..

Nyum..Nyum..I like!!!




Salam insan yg disayang2..

GERAM x tgk buah apple yg yummy ni...skrg ada di opis tgu masa tuk dimakan je heheh




anyway saje je nk kgsi ngan korang tntg buah yg paling kerap kt beli dan makan...buah pe lagi apple ijau le..walau yg merah pun kadang2 mam gak...tp yg ijau suka benar..




korang suka x..sb ramai cakap masam x best tp kt memang suka yg rangup dan masam2 manis,..sedapnya....

Pergilah Airmata...



Salam insan disayang2..

kt baru je abis baca buku Pergilah Airmata karya hanni ramsul...so nice novel..kt suka sgt sb tu la cpt je abis baca..sb x sabar2 nk tau penghujung dia heheeh
anyway dicadangkan beli buku ni sb memang best...sedih...airmata mejadi saksi cinta bersemi namun akhirnya terbalas ngan setia dan cinta...syahdu benar hehe
ok nanti ada novel lg kt bgtau..skrg tgah baca novel tebal lagi dari tu..sabar ek..

Heppi..Heppi Anniversary to me...




salam buat insan yg disayang2..
Alhamdulilah...arini genap la setahun kita bersama ngan My Hero...its so sweet dear...

rasa cam x caya je kami dah sama harungi suka duka ...saling melindungi dan menjaga...sayang menyayang dah masuk tahun kedua...tq sayang.....really appreciate it..

ni roadtax baru kt dalam sampul baru..logo proton lg..tq kak ros sb sudi tlg ajar camner nk tampal heheh

erm..mesti korang tertanya2 kan...sapa la My Hero tu...sbnarnya bukan sapa tapi "apa" hehehhe

maklumlah..dia diciptakan bukan la spt insan lain tp spt spesis automobil yg lain ehhhhe aduhai mesti korang peninng..ala sesekali saje je bg korang pikir sikit..wakeup ur mind..x salah kan hehhe


anyway sbanrya arini genap kt pakai keta setahun..kira anniversary gak kan? kan? heheh jadi sama menghargai kt dah belikan tmpt letak roadtax yg comel utk dia..nk tgk? leh je...meh kgsi sama2 ek..tp awas jgn jeles tau..heheh




nampak comot ? dalama gambar memang x nampak getah pelekat dia..semalam tensen pikir cmaner nk hilangkan..ada cadngan suh letak minyak masak, minyak tanah, air coke pun ada..anyway semua kt x wat..terus tampal..nasib la..(sb rasa cam ok je hehehe)



anyway tq pada aisma, kawan2 fb yg bagi feedback...i'm really appreciate it...tq