~ku ingin cinta~

Diari Hati Ini..

Today before you think of saying an unkind word,Think of someone who can't speak,And while you are at it give love to someone today; Before you complain about the taste of your food,Think of someone who has nothing to eat; Before you complain about your husband or wife,Think of someone who's crying out to God for a companion; Today before you complain about life,Think of someone who went too early to heaven; Before you complain about your children,Think of someone who desires children but they're barren; Before you argue about your dirty house,someone didn't clean or sweep,Think of the people who are living in the streets; Before whining about the distance you drive,Think of someone who walks the same distance with their feet; And when you are tired and complain about your job,Think of the unemployed,the disabled and those who wished they had your job; But before you think of pointing the finger or condemning another,Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker..
Terdapat ralat dalam alat ini

~ Lamanya x update blog!!! malasssssssss.. ~


Salam insan yg disayang2..


moga u all semua sihat ek,.lama sgt x update blog ni...malas sgt la walau byk sgt aktiviti dan citer yg nk share ngan korang...harap2 lepas ni makin rajin haahah...rajin sikit pun jadi la...

anyway doakan kt selalu update kt sini ek..moga korang masih setia membaca dan mengintai disini.,..ok see u all soon...take care!!!!!!!!!!!1

MARI MENGUNDI 3 KARYA KITA DALAM PERTANDINGAN MUTIARA CINTA


Salam kawan2..


HA KORANG KENA UNDI TAU..X SUSAH JUST LIKE JE KAT 3 KARYA YG KT ANTAR....MASUK JE DALAM FB KORANG..SEMUA ADA FB KAN HAHAHHA..MEH LA AJAK SEMUA KAWAN2 TLG UNDI YER...UNDIAN ANDA AMAT BERMAKNA..

TOLONGGGGGGGGGGGG UNDI RAMAI2 YER..andai sudi sila vote 3 karya kt dalam Pertandingan Mutiara Cinta. Mudah saje hanya klik "like"pada 3 gambar kita dgn mengikuti langkah berikut:

1st : klik 'LIKE' Brother Love page (jika belum) http://www.facebook.com/brolover

2nd : klik 'LIKE' kat sini
image no. 34, 38 dan 39...pastikan nama kt pada karya tu "Gadizzjohoe Ain"

terima kasih kawan...kwan pada kawan anda andai sudi jua boleh terus undi sama yer..wish me luck..tq ..

~ Pizza Time!! ~


Salam insan disayang2..

ha lagi akt masa cuti adalah enjoy ke bandar lg bawak fmly jalan2..yela bila lg kan..alang2 duk cuti lama kt kg ni..bawak le diaorang jalan2 kan..

kali ni tggal 1 keta jela sb adik keje dan dan sorang lg balik putrajaya dah..so leh pi 1 keta ...apak, awal, lia, azam, amat dan kt hehehhe ramai la gak..


sbnarnya pi ni sb lama dah xpi SUMMIT PARADE..shping mall lama kt bandar bp sblum adanya BP MALL DAN CARREFOUR..so mmg lama dah x pi...


ramai gak org masa tu sampai parking atas bumbung mak aii tgi mencabar tul nk naik dan turun ngeri ehehe

anyway niat nk banjer diaoraang pizza sb biasa diaorang ni makan kfc je manjang hehe so makan la pizza...korang layan la gambar ek.jgn meleleh lak air liur heheh

~ Barbeque raya..~


Salam insan yg disayang2..

ok masa raya gak ktorang smpt wat bbq..mmg best..sbnarnya adik ipar le si firdaus suka sgt wat bbq camni..so layan jela...banyak gak bahan2...


ada..udang...ayam....sosej...kentang bakar...semua diperap ngan rempah grg padang hehe mengancam tu...


masak mam ngan ns grg sedap....kiranya banyak gambar tp sikit2 sudah la kira korang tgk ek hehe

~ Apak kena checkup susulan..~


Salam insan yg disayang2...

ha masa cuti raya tu kena bawak apak ke hspital..appointment susulan apak jatuh motor aritu..patah 5 tulang rusuk..sedihnya rasa tp alhamdulillah dah makin sihat dan apak memang kuat..caya la apak ehheh

smpt dia nk makan nasi beriani kegemaran dia kt benteng batu pahat..so layankan la makan...saje je masuk dalam blog..mana tau ada yg kenan ngan "duda berhias" kt ni hehe

layanz...

~ 14 kaum kuarga serbu wayang!!!! ~


Salam insan yg disayang2..

ha ni 1 lg aktiviti masa cuti rya kt kg..oleh kerana anak2 buah dah abis akt kutip duit raya dan tgah kaya,...kt pun ajak le tgk wayang...ngan syarat guna duit sndiri heheh masa ni la leh suh diaorang bayar sndiri..sb acik2 dia semua dah sengkek lepas donate duit raya heheh



anyway ktorang pi 3 keta...mmg best sgt...bawak apak skali jalan2...tgk citer senario asam garam..beli tiket nk tentukan seat punya la susah sb nk bg diaorang tu duk tgah2..hehe anyway walau citer tu x berapa ngancam tp pada kt yg pntg the best time spend ngan diaorang la yg buat kt rasa amat2 berharga..sapa la tau tahun depan camner kan :)



anyway cam biasa gambar byk tp xleh up lebih2 la x muat blog kt kang hehe
ok korang layan ek..zas

~ Kengkawan beraya la pulakk,,..~


Salam insan yg disayang2..

ha sambung update ek ..raya ni alhamdulilah ramai kawan2 datang beraya kt umah..semua cam x dijangka...anyway dapat le sediakan sikit juadah hehe

tq pada cik fairuz bersama 2 adik kembar dan sepupunya kerana sudi dtg umah akak jauh2 dari melaka ek,.terharu rasa dan cian korang sampai keliru ngan jalan baru ek ehhe anyway dah selamat sampai alhamdulilah..

ha selain tu ada gak la kawan lama sekolah yg lama sgt x jumpa...uda..tq ek sudi dtg sekuarga best sgt rasa kan..dapat smbang lama2..rindu kt uda..ada gambar lain tp xleh up la sb akak sensored mhehe

ok la ni layan gambar diatas k..

~ Beraya di desa ~


Salam insan yg disayang2..

pe kabar semua? ha ni masa nk update time raya aritu...kiranya raya tahun ni best gak la cuma baju raya kt x best la sgt...mgkin sb mood raya kureng bila dah tua2 ni hehe



ok pada kawan2 yg tanya tntg gambar raya..silakan la layan ek..ada banyak akt masa cuti kt kg aritu mklum kira2 10 ari kan so banyak lg update jap lg masa kt kg..tgu..layan mana ada dulu ek



banyak sgt gambar x terupload hehe

~ Nur Qaseh Qaleesya ~


Salam insan yg disayang2..

ha kali ni bukan mimpi tp nyta ek...dapat anak sedara yg ke-17 hehehe bertamabh la duit raya akan datang ni hehe

anyway si qaseh ni lahir berat 2.86kg kalau x silap..comel kan dia..masa mula2 datang tgk dia curi2 masuk bilik menyusu baby sb dia kena tahan sb lebih protein dan syak kena kuning..kena sound la plakn ngan nurse tu tp wat cam x bersalah ehhe

ada gaya x hehe
smpt gak le posing gambar ngan qaseh masa tu siap layan lepak lg ehhe jgn marah ek nurse hehe


anyway korang layan jela gambar mana ada ni ek..zasss

Kembar 3????


Salam insan yg disayang2..

erm korang nk tau x malam td punyala x sangka leh mimpi bersalin kembar 3 ehhe...(tiba2 terkenang pada si dia..)..kiranya jadi ibu la..

punya la excited masa tu cam x caya konon sma besalin ngan adik hehe..aduhai rasa cam best je sampai cakap " kawin lwt xpe dapat sekali 3 kalah yg kawin awal ehhe" lawak kan tp bahagia sgt masa tu..

yg pastinya siapa si ayah pada si kembar tu x kelihatan..masih misteri hehe aduhai lawak ada cam nk jadi realiti pun best gak ehhe mudah2an jadi kenyataan dan semua selamat dan sihat ek..apa2 pun kena cari calon ayah dia dulu hehe

anyway sabar ek korang update mimpi jela dulu ek

Malasnye nk update tapiii...


Salam insan yg disayang2...

alhamdulilah lepas lama x menulis arini terdetik rasa nk menulis..ntah la mmg malas la sgt..hehe

anyway mood raya masih ada kan..bila kawan2 ramai bertanya napa lama x update blog..rasa cian lak hehe x sangka rupanya ada yg setia mengikuti blog kt heheh tq very much my frenzzzz...tanpa kalian sapa la kt heheh jgn marah haaaaa

anyway banyak sbnarnya yg nk dikgsi tp xterluah disini.,..

pahit manis suka duka macam2 ada namun biarlah dulu...biarkan segalanya tggal diam dihati ini..hanya doa dipinta semoga kt semakin tabah menghadapi dugaan hidup yg semakin mencabar..insyallah..

ok kawan2 ada masa kt update ek gambar raya..tguu

~ Kursus oh kursus ~


Salam insan yg disayang2..
ha lepas letih jalan2 santai je sepanjag mgu ..tiba masa kena pi kursus wajib maklum lah budak baru belajar heheh kena la pi kursus balik..

anyway kali ni kursus dekat je tp best sb peserta semua kebanyakan dari JAWI DAN JAKIM..dan catat sejarah laki lebih ramai dari pompuan ehhehe..anyway ramai imam2 muda yg ada ..mmg sejuk je tgk muka diaoarng ni..hehe

ada gak snap gambar dan layan..jumpa gak kawan2 baru...x nk sebut nama kt sini biar gambar menceritakan segalanya heheh

oooppss lupa nk bgtau kt jd mc acara utk sesi ceramah..best gak sb lama x pegang mic berucap hehe..anyway layan la ek gambar mana patut hehe

~ Welcome my sarawak's frenzz ~


Salam insan yg disayang2..

ha kt sambung lagi ek blog kali ni...
lepas je malam tgk citer mantra tu.,.esok pg kt pi nilai teman kak R cari barang2 istimewa buat seorang teman....jadi layan la shping area sana sampai kul 3 ptg kot...lepas lepak jalan ngan kak R x berapa sihat kt pun balik teruskan akt amik kawan dari sarawak yg berknjung ke sini..

kawan ni dah lama kenal dalam forum syok..dan banyak bantu kt...akhirnya dapat gak jumpa..best la wlau jap je kan sb dia kena kejar tren balik ke KL semula ...dia jalan2 lepak area KL sbnarya saje je turun sini nk jumpa ehhe


pusing punya pusing area alamanda ktorang pi le mam kat secret recipe..jgn jeles..niat di hati nk banjer dia tp dia lak banjer..tq banyak2 ek lenkali kt banjer lak ek hehe lg pun susah nk ajak dia ni mam sb konon "datang KL bukan sb nk makan" sakit x dengar ayat tu ehheh kena buli banyak kt masa tu..tp kt tetap nk buli balik hehe

anyway gamabr x banyak snap..ni je yg ada..so layan..buat aisma dan amir...tq a lot sudi turun sini susah2 demi nk jumpa..sgt2 hargai guys..ad kesempatan kt jumpa lg ek insyallah

~ Midnite Movie: Mantra ~


Salam insan yg disayang2..

ha..x disangka dapat la layan wayang ngan adik ngan laki dia..budak berdua ni sejak ada keta kira kuar ke manjang..so diaorang ok nk kuar malam layan jela..

asalnya nk tgk ari khamis malam jumaaat masa pembukaan citer tu tp kenang esok keje..so amik la ari jumaat...pi lepak beli tiket makan malam dulu la..

tmpt feberet cam bias boling..sedap dan berbaloi2...nasi grg kg yg best..udang grg butter yg terangkat..fuh..kornag layan gambar jela ek nk datang alamda kt bawak mam sini ok..


citer mantra ni unik ada garapan sndiri cuma mgkin terlalu drama..kesan dia jadi lembab...slow sgt..citer agak x padat skrip dia (hehe ulasan cam pengkritik filem) hehe apa pun ok la gak kot..layan jela..



next month wayang byk lg citer best.x sabar nk tgk..sorang2 pun xpe leh je layannn

~ Pesta Floria Putrajaya 2010 ~


Salam insan yg disayang2..

ha lepas je balik dari sabah tu..terus jer esoknya pi jalan2 pesta bunga kt putrajaya..kt mmg suka sgt pi sini tiap2 thun pi tp rasa tahun ni kureng sikit meriah dan kreativiti hiasan pun kureng gak...



anyway ada gak yg comel dari dulu tp yg pasti kt x round banyak kali ni sb keletihan masih ada balik dari sabah cuma gagahkan diri jer..



kt pi ngan adik ngan suami dia..bersama puan fara cian dia duk xde wat pe..ajak la sekali langsng nk bg buahtangan dari sabah eheh...anyway enjoy la ngan gambar seadanya ni ek,...lth dah banyak sgt gambar hehhe

~ Jalan Santai sekitar Sabah bah..~


Salam insan yg disayang2...

erm maaf la lambt nk updte blog...em baru rasa ada mood nk up bila tgk byk gambar sgt x upload lg hehe..biasa la nk update blog ni kena ada mood ye x? hehe




anyway banyak sgt la tmpt kt pi masa kt sabah dan rasa x ingt semua..just gambar byk sgt nk terangkan rasa kena amik 1 sesi lain lak hehe..




ok la kt pi sabah ni sb kebetulan kawan forum online yg kt kenal lbh 4 tahun turun penang atas urusan kuarga dan kt tiba2 je nk ikut dia balik sabah...dan kebetulan gak ada sikit duit dan tiket MAS pun agak murah dari biasa..so layan jela...pi 4 ari mmg berbaloi2...korang layan jela gambar leh x? sb nk citer banyak sgt..nk tau keterangan gambar..leh la komen dan tanya ek jgn malu2 heheh



buat cik rose dan kawannya cik faradiana..terima kasih sgt ek sudi tumpangkan tido ngan sudi teman jalan2..korang mmg best...ada kesempatan kt lepak lg ek..muahhhhhhhhh banyak2 kt korang eheh






bab souvenir..alhamdulilah rasa puashati sgt sb dapat barang best pada harga yg best gak mklum org sabah ada tlg tawarkan eheh...puas dan berbaloi2..